1276617466_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tämän reseptin testasi: miniä

Tämä resepti on jostain ikiaikaisesta kokkauskirjasta, en valitettavasti pysty antamaan teoksen tietoja tähän, koska olen onnistunut säilyttämään vain yhden irtonaisen sivun ja sekin on täynnä kokkausjälkiä. EN ole helpompaan ja nopeampaan pikkuleipäreseptiin törmännyt , saattaisi tämän jostain netistäkin löytää. Tein tällä taikina määrällä 5 kappaletta hautakiven muotoisia pikkuleipiä sekä yhden isomman kummmituslinnan. Kaikki riippuu siis täysin mieltymyksestä


Määrä 10-15 kpl

100 g margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
1/4 dl perunajauhoja
1 3/4 dl vehnäjauhoja

Valmistus:

Vatkaa ensin rasva sekä sokeri vaahdoksi ja lisää tämän jälkeen keskenään sotketkut jauhot joukkoon
Kauli taikina esim leivinpaperin päällä, ja ota muotilla muotteja tai leikkaa haluamasi muotoisia pikkuleipiä, esim voiveistä apuna käyttäen.Paista 175 asteessa, uunin keskiosassa n. 10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin värin.

Pikkuleivät voidaan tarjoilla sellaisenaan jolloin maku on mieto, tai päällystää ne hillolla, tai tehdä niistä kerrospikkuleipiä.

Itse kuorrutin kuvassa olevat hautakivipikkuleivät lakritsilla. (Sulatin kattilassa tilkan kermaa ja lakritsipatukoita koko ajan sekoittaen).