Tämän reseptin kokeili: miniä

 

Tämä resepti on alunperin Chokochilin julkaisema mutta olen muokannut reseptiä hieman koska koin taikinan liian veteläksi omiin leipomustottumuksiini verrattuna. Muffinsi on höystetty turkinpippuricrushilla, sitä löytyy kaupoista leipomistarvike osastoilta. Käytin tässä reseptissä K-kaupasta löytäminä isoja Bruno Retromuffinsivuokia. Ne ovat tilavuudeltaa paljon isompia kuin aiemmin käyttämäni muffinsivuoat ja laitoin taikinaa vuokiin siten että ne täyttyivät vain puoliksi. Tuolloin taikina kohosi tasaiseksi, täyttyen juuri hieman reunan alapuolelle. Määrällisesti niitä tuli 16 kpl.

Muffinssien koristelu tapahtui sukulaispoikani avustamana ja laitoimme päälle vatkattua vispikermaa (jonka onnistuimme melkein vatkaamaan voiksi asti) sekä turkinpippuri crushia.

 

 

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 3,5 dl sokeria
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 1,5  dl turkinpippurirouhetta
  • 3,5  dl makeutettua soijamaitoa
  • 200g  margariinisulaa
  1. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää soijamaito ja margariinisula. Kääntele seos tasaiseksi.
  2. Kaada taikina muffinivuokiin  ja paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.