Kylään oli tulossa vieraita naapurista ja pöytään oli saatava tarjottavaa muutaman tunnin varoitusajalla. No ensimmäisenähän mieleen tuli mansikat jotka kuuluvat kuumaan kesään. Kehittelimmekin loistavan reseptin johon löytyi helposti kaapista ainekset ja otimme käyttöön uuden kuution muotoisen reunavuoan. Kakusta riittää syömistä 10-20 henkilölle, kunkin kakkupalakoon mieltymyksen mukaan tietenkin.

1280067175_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

  • 100g margariinia
  • 350g vaaleita täytekeksejä (käytimme Ballerina vanilja ja mansikkakeksejä)

 

Täyte ja koristelu

  • mansikoita
  • 7,5 dl mansikkakermaa
  • 4 dl rahkaa
  • 4 liivatetta
1280067255_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1. Voitele reunavuoka joko vuokaspraylla tai öljyllä ja pullasudilla. Aseta reunavuoka tarjoiluastian päälle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

2. Sulata margariini mikrossa ja murskaa keksit kahde pakastinpussin sisällä, kaulimen avulla. Sekoita aineet keskenään ja tasoita seos tarjoiluastiaan esimerkiksi nuolijan avulla.

3. Viipaloi mansikoita pohjan päälle sekä aseta osa mansikoista reunaa vasten. Ks. kuva yllä

4. Vatkaa kerma vaahdoksi, kerman tulee olla niin tönkköä että se jää pystyyn kun nostat sekoittajan pois kulhosta. Lisää tuossa vaiheessa joukkoon ensin rahka ja sekoita varovasti.

5. Sulata liivatteet mahdollisimman pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita ne myös joukkoon.

6. Rahka vie mansikkakermasta makeutta pois, joten lisää vaniljasokerilla tai sokerilla hieman makeutta takaisin.

7. Levitä rahkakermaseos nuolijan avulla reunavuoan sisälle ja painele varovasti mutta tasaisesti kaikkialle, muista käydä huollelisesti läpi nurkat jotta mansikoiden väliin ei jää ilmarakoja.

8. Laita kakku jääkaappiin vähintään 2,5 tunniksi. 9. Koristele kakku mansikoilla juuri ennen tarjoamista.