Heinäkuun alkupuoliskolla oli miesväellä syntymäpäiväjuhla ja kun kakkutoiveita kyseltiin niin toiveena oli kesäinen mansikkatäytekakku. No ei kun tuumasta toimeen ja toteuttamaan. Lopputuloksena oli mehevä mansikkakermakakku jonka välissä ja päällä oli paljon mansikoita.

1279385706_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja (1,5 kertaisena)

vatkaa ensin keskenään vaahdoksi:

4 munaa
2 dl sokeria


Lisää sen jälkeen keskenänä sekoitut kuivat aineet siivilän avulla:

1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota kakkuvuoka, tai sivele öljy pullasudilla vuokaan. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia, tarkista kakun kypsyys hammastikulla (tikku pitää olla puhdas kun tökkäät sen kakkutaikinaan).

 

Tee täyte numero 1 ja pistä se jääkaappiin siksi aikaa kun odottelet kakun paistumista ja jäähtymistä

Täyte 1

2,5 dl mansikkakermaa
300g mansikoita
4 liivatetta

Laita liivattteet kylmään veteen likoamaan. Perkaa mansikat ja soseuta ne kulhossa haarukalla painelemalla. Vatkaa kerma tai ravista se vaahdoksi "shakerilla" ja lisää mansikoiden joukkoon. Sulata liivatteet tilkassa kuumaa vettä ja sekoita seokseen. Laita kulho jääkaappiin odottelemaan kakkupohjan paistumista ja jäähtymistä.

 

Täyte 2

500-600g mansikoita
2 dl vispikermaa + ripaus vaniljasokeria

Perkaa ja soseuta mansikat. Vatkaa vispikerma ja lisää siihen vaniljasokeria halutessasi. Älä sekoita tällä kertaa kermoja mansikoiden joukkoon. Tämän täytteen aineet lisätään kerroksittain kakun väliin.

 

Koristelu

mansikoita

2dl kermavaahtoa

2dl rahkaa

 

Kakun kokoaminen

 

Kun kokoat kakun, älä kostuta pohjaa tai välikerroksia. Soseutetuissa mansikoissa on niin paljon nestettä että ne kostuttavat kakun yön ylitse riittävästi. Kakku kannattaa koota tarjoilualustalle suoraan ja käyttää irralista reunavuokaa ympärillä. Tuolloin kakku ei pääse leviämään ja koristelu on helpompaa jälkeenpäin. Tästä on luettavissa erillinen ohje myöhemmin.

 

Leikkaa kakku 4 kerrokseen. Laita kakun pohja, alustallle ja laita päälle Täyte 2:sta ensin soseutetut mansikat ja sen jälkeen esimerkiksi nuolijalla, kermavaahto. Aseta päälle toinen kakkukerros ja sen päälle Täyte 1 kokonaisuudessaan. Lisää kolmas kerros kakkupohjaa ja lisää Täyte 2:sta taas ensin soseutetut mansikat ja sen jälkeen kermavaahto (tämä siksi että kakkupohja kostuu mansikoista). Lisää lopuksi kakun kansi. Kansikerrosta kannattaa kostuttaa vähän, kostuttamiseen käy esim vesi tai mehu. Suojaa kakku kelmulla ja pistä yön yli jääkaapiin mehustumaan.

 

Koristelua varten vatkaa ensin kerma vaahdoksi. Kerman tulisi olla aika tönkköä ennen kuin lisäät joukkoon rahkan. Rahka auttaa kermaa pysymään jämäkkänä eikä pursotettu kermavaahto "plörähdä" niin helposti kuin pelkkä vatkattu kermavaahto. Mausta makusi mukaan sokerilla

 

Ota kakku jääkaapista, poista kelmut ja reunavuoka, sivele päälle ja reunoille halutessasi nuolijalla ohut kerros kermavaahtoa jotta kuorrutukset pysyvät paikoillaan. Lisää päälle mansikat, pursota reunat, ja kakun yläkulmat.

 

Tarjoile ja nauti!