Perhepiirissä tuli hieman ainetta juhlaan appiukon kunniaksi ja minä sitten miniänä lupauduin tekemään kakun. Ajattelin kokeilla erikoisvuokaani joka on malliltaan jättimäisen muffinsin muotoinen. Kakusta tuli oikein mukavan näköinen ja mallinen. Tein pohjan edellisenä päivänä, täytin kakun tarjoilupäivän aamuna ja koristelun hoidin hetkeä ennen tarjoilua. Idean reseptiin Virpin leipomuksia -blogista, jonka linkitän tänne hieman myöhemmin.

1278303982_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 


Pohja:

5 munan kaakaoinen sokerikakkupohja (resepti tulossa)


Täyte:
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 purkkia lemon curd-tahnaa (Mackayn)

Kostutus:
½ dl  sitruunamehua
½ dl  vettä
1 rkl sokeria

Koristeeksi:
Osa täytteestä
kermaa rahkalla ja vaniljasokerilla
hopeakuulia
marsipaania



Leikkaa kakku kolmeen osaan. Aseta pohjalevy tarjoiluastialle ja kostuta se laimennetulla ja sokeroidulla sitruunamehulla . Sivele pohjan päälle osa lemon curd-tahnasta.
esim. veistä tai kulmalastaa apuna käyttäen.

Valmista täyte: Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita valkosuklaa tuorejuuston joukkoon . Sekoita seos kerman kanssa varovasti käännellen. Kun laitat täytteet kakun väliin, kostuta aina ensin kakkulevy, sivele ensin lemoncurdia ja sen jälkeen päälle valkosuklaaseosta.

Koristele haluamallasi tavalla. Itse levitin täytettä sekä kakun päälle että reunoile koska sitä oli tekemäni kakun muodon vuoksi paljon. Kaulin marsipaanilevystä suikaleen kakun reunoille,  pursotin kermarahkaseoksella kakun päälllisen, sekä ripottelin hopeakuulia pieniksi ryppäiksi sinne tänne.