...resepti siitä, kuinka pilalle menneestä kakusta saadan ehyt ilman että kukaan muu huomaa mitään..

 

1282836219_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Tämä kakku on hyvä esimerkki siitä, kuinka pilalle mennyttä kakkupohjaa ei kannata heittää roskikseen, vaan jatkaa kakun tekeminen loppuun asti, käyttämällä kyseinen kakkupohja kakun tekemiseen. Eli täytteet ja kuorrutukset, kakkupohjat yms voidaan tehdä periaatteessa mistä aineksista tahansa.

Tähän kakkuun tuli käytettyä seuraavat ainekset


Kakkupohja:

    * Uunissa löysäksi lässähtänyt kakku (tässä tapauksessa Mariannemuffinsitaikina)

Täyte:

    * Rahkakermavaahtoa (sinistä ja keltaista jotka oli tarkoitus käyttää toiseen luomukseen)
    * Vadelmahilloa

Kuorrutus:

    * Rahkaakermavaahtoa
    * Marsipaania


1. Paista kakkupohja johonkin ihan muuhun leivonnaiseen ja pilaa jättämällä se keskeltä löysäksi litkuksi tai lässäyttämällä se niin että sisälle jää tyhjä onkalo ja löysää kakkua.

2. Vaihtoehtoisesti voit pilata sen myös leikkaamalla sen liian ohuiksi kerroksiksi jolloin palat murenevat käsiisi - loistavaa työtä!

3. Menetä hermosi ja ole itkun partaalla. Sen jälkeen laske 10:een, juo kupillinen kahvia ja lue nämä ohjeet.

4. Ota muovikulho ja vuoraa se kelmulla. Pura raivosi ja nuiji (aseta) kulhon pohjalle kerros kakunpaloja ja painele ne litteäksi. Jos kakunpalat ovat kuivia, kostuta mehulla, maidolla, limulla, vedellä tms

5. Laita alkuperäiseen suunnittelemasi kakkuun tarkoitettuja täytteitä kerroksittain, tai käytä niitä mitä jääkaapistasi satut löytämään. Esimerkiksi rahkakermavaahtoa ja vadelmahilloa. Ensin esim kermavaahtokerros, sitten hilloa. Sitten taas kakkukerros, kermavaahto ja hillo. Toista niin useasti kunnes kulho täyttyy.

6. Lado päällimäiseksi kerros kakunpaloja, laita lautanen kanneksi ja pistä jääkaappiin väh muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.

7. Ota kakkukulho pois jääkaapista, kumoa tarjoiluastialle, nosta kulho ja kelmut varovasti pois ja näe kerrostuneisuus. Halutessasi voit jättää kakun silleen tai päällystää esim kermavaahdolla tai marsipaanilevyllä ja koristella.

8. Tarjoile, kerää kehut ja iloitse siitä että onnistuit sittenkin!


©MINOPPI