Halusinpa tuossa taannoin kokeilla leipoa tavallisten korvapuustien ja pullien sijasta jotain muuta pullataikinsta. Intouduin leipomaan yhden Bostonkakun ja pari pullapitkoa. Tämä resepti syntyi ihan vahingossa, niinkin yksinkertaisesti että unohdin kananmunan kokonaan reseptistä. Siinä vaiheessa kun olin alkamassa voitelemaan kakkua ennen uuniin laittoa, tajusin että en ole käyttänyt kananmunaa ollenkaan. Niinpä sitten päätin seurata samaa linjaa loppuun asti ja hoidinkin voitelun margariinilla. Tämä resepti ei siis ole mitenkään erityinen, aivan tavallinen pullataikinaresepti josta puuttuu kananmuna

Tämän reseptin kehitti: miniä

 
Taikinan juuri

5 dl        maitoa
2 dl        sokeria
2 rkl        kardemummaa
1-1,5 tl     suolaa
2 pussia     kuivahiivaa
n. 15 dl     vehnäjauhoja
2 dl         juoksevaa margariinia

Täyte
margariinia
kanelia
sokeria

Päälle:

margariinia
raesokeria

Lämmitä maito n. 42 asteiseksi (vähän lämpimämpi kuin kädenlämpöinen). Kaada n. puolet jauhoista erilliseen astiaan ja sekoita kuivahiivat jauhojen kanssa. Tämän jälkeen lisää kyseinen jauho-hiivaseos maitoon koko ajan sekoittaen, lisää sitten sokeri, kardemumma ja suola.

Tässä vaiheessa aloita taikinan vaivaaminen kädelläsi ja kaada loput jäljellä olevista jauhoista muutamassa erässä joukkoon joukkoon sekä margariini.Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja kädestä.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla huoneen lämmössä, vedottomassa paikassa. Ajallisesti tähän menee usein 30-45 minuuttia riippuen siitä missä taikinan kohottaa, esimerkiksi lämpiävän uunin päällä, liedellä on usein lämpöisempää mikä nopeuttaa kohoamista.

Kun taikina on kohonnut, levitä jauhoja leivonta alustalle, kaada taikina siihen päälle ja kaulitse taikina suorakulmion muotoiseksi, noin puoli senttiä paksuksi levyksi.

Voitele taikina margariinilla ja, ripottele päälle kanelia ja sokeria. Tämän jälkeen rullaa taikina rullaksi ja paloittele suoriksi 5-6 cm levyisiksi paloiksi.

Voitele kakkuvuoka (irtopohjavuoka on loistava valinta) ja asettele rullat pohjalle siten että leikatut siivut osoittavat pohjaa ja kattoa kohti ja taikinakierre näkyy ylöspäin.

Voitele päällinen margariinilla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Kun otat Bostonkakun uunista, anna jäähtyä etki ja irrota kakku lastaa apuna käyttäen vuoasta. Bostonkakkua tarjoillaan yleensä kakkumaisesti, kakkulapiota käyttäen.