Tämä resepti otettiin kokeiluun Ruokalan sivuilta ja käytimme siinä karpalososeen sijasta karpalomehua. Lopputuloksena oli äärimmäisen samettinen jäädyke ilman "sattumia". Eli se on oikeastaan vain makukysymys haluaako joukkoon soseutettuja karpaloita vaiko syödä sen enemmän jäätelömäisenä herkkuna. Teimme ohjeen valmiiksi annoksiksi käyttäen silikonista vuokaa joka on tarkoitettu muffinsien ja Runebergin torttujen tekoon. Se oli äärimmäisen oiva apuväline koska sen avulla annokset oli helppo "pullauttaa" lautasille. Valmistuksessa kannattaa ottaa huomioon pakastusaika, noin 6 tuntia. Me pakastimme annoksia noin 8 tuntia.

1293882131_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

6 valmista annosta

  •     4 keltuaista
  •     1 1/2 dl tomusokeria
  •     4 valkuaista
  •     5 dl kuohukermaa
  •     250 g soseutettuja karpaloita tai karpalomehua
  •     2 dl kinuskikastiketta tarjoiluun
  •     muutama karpalo koristeluun
  •     tomusokeria koristeluun

 

  1. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja loput tomusokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vielä erikseen kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään varovasti nostellen, muttei enää vatkaten.
  2. Soseuta karpalot jos ne ovat kokonaisia. Lisää karpalosurvos vaahtoon. Älä sekoita karpalososetta aivan tasaisesti, se voi jäädä kauniiksi raidoiksi vaahtoon. Voit vaihtoehtoisesti käyttää karpalomehua
  3. Kaada täyte pakastuksen kestävään vuokaan. Jäädytä pakastimessa noin 6 tuntia. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja koristele tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla ja tarjoile kinuskikastikkeen kanssa. Ellei jäädyke irtoa vuoasta heti, kasta vuoka hetkeksi veteen ja irrota jäädyke vuoan reunoista varovasti.