Tämän reseptin kehitti: miniä

Tämä herkullinen jälkiruoka syntyi ns. pakon edestä ja täysin omasta päästä kehitellen. Tavoitteenani oli käyttää pakkasesta jäiset karpalot pois ennen uutta satoa. Mieleeni juolahti ajatus ja mielikuva jälkiruoasta joka olisi makea ja hapan yht aikaa.  Lähdin toteuttamaan jälkiruoan valmistusta niillä aineilla mitä jääkaapistani löysin ja minkä ajattelin makujen puolesta toimivan yhdessä. Listaan tähän ensin nuo ainekset ja kerron sen jälkeen miten tuon toteutin. Annos oli yleisön mielestä kuulemma erittäin onnistunut, aineita oli sopivan vähän ja ne olivat riittävän erilaiset toimiakseen yhdessä, mutta samalla säilyttäen omat makunsa.

 

5 annosta

 

  • n. 100-150 g keksejä (Sisälsi kaurakeksien ja Digestivekeksien jämät)
  • vajaa 100g margariinia
  • ripaus ruokosokeria
  •  
  • n. pari desiä jäisiä karpaloita
  • silmämääräisen sopivasti hillosokeria
  • n. 1/2 dl vettä
  •  
  • n 2-4 dl vispikermaa
  • ripaus vaniliinisokeria
  •  
  • 2,5 tl maitohilloa (Kinuskikastike voisi ajaa saman asian)

 

  1.  Murskasin nuo keksit ja sekoitin joukkoon sokerin ja sulatetun margariinin. Laitoin teelusikkaa apuna käyttäen seoksen punaviinilasin pohjalle, varovasti painellen.
  2. Keittelin suurimman osan karpaloista hilloksi jonkin aikaa ja jäähdytin sen kylmävesihauteessa. Lisäsin hilloa (marjat+hyytyneen nesteen) keksimurujen päälle muutaman ruokaluskiallisen verran.
  3. Vatkasin vispikerman ja laitoin vanilliinisokerin sekaan. Laitoin kuhunkin lasiin noin 2-3 rkl kermavaahtoa
  4. Lisäsin päälle muutaman jäätyneen karpalonmarjan sekä puoli teelusikallista maitohilloa.