Juhannuspäivän juhlamenuun kuului tänä vuonna katkarapuvoileipäkakku ja tällä kertaa teimme pyöreän voileipäkakun tavallisen suorakulmion muotoisen sijaan. 

1277631313_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Reseptin kehitti: minoppi

12-16 annosta


Leipä + kostutus

1,5 pakettia ruispaahtoleipää (n.30 palaa)

4dl vettä + 1 kalaliemikuutio

 

Täyte:

600g pakastekatkarapuja

6 keskikokoista tomaattia

400g maustamatonta tuorejuustoa

150g ruohosipuli tuorejuustoa

mustapippuria rouheena

suolaa

 

Kuorrutus + koristelu:

 

400g kevyt sulatejuustoa

300g ranskan kermaa

 

400g katkarapuja

1 keltainen paprika

1-2 punasipulia

sitruuna

 

1. Leikkaa paahtoleivistä kuoret  pois ja levitä viipaleista pohjakerros alustalle.

2. Sulata ja valuta katkaravut.

3. Tyhjennä tomaateista nesteet ja siemenet, tekemällä niihin ensin ristiviillot ja sen jälkeen puristamalla sisällöt ulos.

4. Sekoita täytteen aineet keskenänsä.

5. Jos täytteestä tuli juokseva ja nestepitoinen, jätä alimmianen leipäkerros kostuttamatta, jos täyte on hyvinkin tahnamainen ja kiinteä, on hyvä kostuttaa alinta kerrosta vähäsen. Levitä puolet täytteestä leiville. Lado päälle toinen kerros leipiä ja kostuta.

6. Levitä loput täytteestä sekä viimeinen leipäkerros ja kostuta myös se kalaliemellä. Laita päälle muovikelmu ja pistä jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään jotta leipäkakku maustuisi kunnolla.

7. Yön jälkeen, ota kakku jääkaapista, sekoita kuorrutus ja pilko koristeluun käytettävät ainekset. Koristele ja tarjoile!