Juhannuspäivän juhlamenuun kuului tänä vuonna katkarapuvoileipäkakku ja tällä kertaa teimme pyöreän voileipäkakun tavallisen suorakulmion muotoisen sijaan.
Reseptin kehitti: minoppi
12-16 annosta
Leipä + kostutus
1,5 pakettia ruispaahtoleipää (n.30 palaa)
4dl vettä + 1 kalaliemikuutio
Täyte:
600g pakastekatkarapuja
6 keskikokoista tomaattia
400g maustamatonta tuorejuustoa
150g ruohosipuli tuorejuustoa
mustapippuria rouheena
suolaa
Kuorrutus + koristelu:
400g kevyt sulatejuustoa
300g ranskan kermaa
400g katkarapuja
1 keltainen paprika
1-2 punasipulia
sitruuna
1. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois ja levitä viipaleista pohjakerros alustalle.
2. Sulata ja valuta katkaravut.
3. Tyhjennä tomaateista nesteet ja siemenet, tekemällä niihin ensin ristiviillot ja sen jälkeen puristamalla sisällöt ulos.
4. Sekoita täytteen aineet keskenänsä.
5. Jos täytteestä tuli juokseva ja nestepitoinen, jätä alimmianen leipäkerros kostuttamatta, jos täyte on hyvinkin tahnamainen ja kiinteä, on hyvä kostuttaa alinta kerrosta vähäsen. Levitä puolet täytteestä leiville. Lado päälle toinen kerros leipiä ja kostuta.
6. Levitä loput täytteestä sekä viimeinen leipäkerros ja kostuta myös se kalaliemellä. Laita päälle muovikelmu ja pistä jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään jotta leipäkakku maustuisi kunnolla.
7. Yön jälkeen, ota kakku jääkaapista, sekoita kuorrutus ja pilko koristeluun käytettävät ainekset. Koristele ja tarjoile!
Kommentit