Pyöreän voileipäkakun kokoaminen

 

1277636598_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pyöreä voileipäkakku on helppo kasata reunavuoan avulla. Säädettävä reunavuoka mahdollistaa erikokoisten kakkujen tekemisen. Jos vieraita on esimerkiksi 15 henkeä, kannattaa käyttää 30 cm halkaisijaa. Hankimme anopille tähän tarkoitukseen Bake & Partysta muunneltavan reunavuoan jonka korkeus on 7cm ja halkaisijan voi säädellä 18-30 cm välillä. Reunavuoan käyttö mahdollistaa kakun tekemisen suoraan tarjoilualustalle, tuolloin vältytään ylimääräiseltä siirtelyltä ja kakun hajoamiselta.

 

Vuoan reunat kannattaa "vuorata" reunakalvolla joka ehkäisee täytteiden tarrautumista reunoihin. Jos reunakalvoja ei löydy tai niiden hankkiminen veisi liikaa aikaa, voi saman asian hoitaa joko vuoraamalla reunat kelmulla tai leikkaamalla leivinpaperista "kalvot". Reunakalvot ja -paperit, mahdollistavat myös kakun reunojen "suoruuden" ja edesauttavat siistimpään jälkeen kuorrutetta levitettäessä.


1277636645_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos kakkuun laitettava täyte on hyvin juoksevaa ja nestemäistä, kannattaa alimmainen leipäkerros jättää kostuttamatta. Muutoin pohja saattaa tulla liian märäksi ja osa täytteistä valua reunan alta ulkopuolelle. Jos täyte puolestaan on kiinteämpi ja suorastaan tahnamainen, kannattaa alin leipäkerros tuolloin kostuttaa.

 

1277636628_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos täytteeseen tulee tomaattia, kannattaa tomaatteihin tehdä ristiviillot ja sen jälkeen puristaa niistä siemenet ja nesteet ulos. Kuutiointi on sen jälkeen helpompaa eikä täytteestä tule liian juoksevaa.

Kun kakku seuraavana päivänä otetaan jääkaapista koristeltavaksi, kannattaa reunakalvot / leivinpaperit kuoria kakun reunoilta varovasti, vetäen niitä kakun reunan suuntaisesti juuri vastakkaiseen suuntaan. Jos niitä repii kohtisuoraan kakusta poispäin, saattaa täytteet jäädä kiinni kalvoon ja "repeytyä" iri kakusta.


1277636615_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuorrute kannattaa levittää kakun päälle joko nuolijalla tai spatulalla. Huoneen lämmössä notkistunut kuorrute on helpompi levittää kuin jääkaappikylmä ja tuolloin myös jälki on siistimpää. Lastasta kannattaa pyyhkiä välilä ylimääräiset kuorrutteet kulhon reunaan jotta silottaminen olisi helpompaa.