Tämä kakku lähti mukaan kylään mennessä. Halloweenin ollessa ovella, oli teemakin kakulle kohdallaan. Olin kehitellyt sen ulkonäköä mielessäni jo jonkin aikaa. Vaikka kakusta ei tullutkaan 100% sellainen kuin olin kaavaillut, olen tyytyväinen myös tähän lopputulokseen.

Tein kakun kahteen astiaan. Suuriiman osan täytteestä, sekä pohjan, kasasin irtopohjavuokaan ja ylemmän kerroksen tein pyöreässä uunivuoassa, laittaen siihen pelkästään täytteen.

Täyteeksi laitoin aiemmin "Herukkaherkku mascarponella"-reseptissä kokeilemaani Tazzaisen juustokakkutäytteen, sitä hieman muokaten, tuoden enemmän kaakaonmakua esille. Tässä tähän kakkuun muokkaamani versio reseptistä

1288159921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

Pohja:

1pkt suklaapäällysteisiä kaurakeksejä

100g margariinia

1 dl ruokosokeria

 

Täyte:

3 kpl Tazza kaakaostickkejä

400g maustamatonta tuorejuustoa

4dl vispattua kermaa

1dl tomusokeria

7 liivatelehteä

 

maitotahnaa

 

Koristelu:

kaulittavaa sokerimassaa (itse käytin 250g alapohjaan ja 150g ylempään+koristeisiin)

Candy Meltsejä (voi korvata suklaalla)

 

Pohja:

1. Murskaa keksit kaulimella pakastepussissa, kumoa kulhoon.  Lisää sulatettu margariini ja sokerit keksimurskaan ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

 

Täyte:

2. Laita liivatelehdet likoamaan.

3. Vatkaa kerma ja sekoita se tuorejuuston kanssa kulhossa. Lisää joukkoon kaakaostickit ja sokeri

4. Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

5. Levitä vähän huoneenlämmössä notkistunutta maitotahnaa keksipohjan päälle ja kaada sen jälkeen suurin osa täytteestä sen päälle. Kaada loput täytteestä voideltuun pyöreään vuokaan. Laita molemmat astiat jääkaappiin jähmettymään, vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

 

Koristelu:

6. Irrota ensin reunat irtopohjavuoasta ja kauli sokerimassasta taikinalevy sen päälle (yleensä sokerimassat on helposti kaulittavia mutta ongelmien esiintyessä käytä tomusokeria apuna).

7. Nuolijaa, spatulaa tai veistä apuna käyttäen, varmista että pienemmässä vuoassa oleva täyte irtoaa helposti vuoasta. Kumoa kulho isomman kakun päälle jotta saat siihen toisen kerroksen. Kauli sokerimassasta taikinalevy päälle ja leikkaa saksilla ylimääräiset kaistaleet pois.

8. Sulata  mustat Candy Meltsit tai suklaa ja pursota sillä hämähäkin seittejä, lepakoita, kummitukseja ynnä muuta. Itse käytin pursottamiseen tyllaa: Städter 3 - NOX 230033

9. Valkoisella Candy Meltseilla / valkosuklaalla, sekä mustalla elintarvikevärillä saa loihdittua hienoja kummituksia. Itse käytin tässä apuna silikonimuottia.

10. Kurpitsat olen tehnyt ylijääneestä sokerimassakuorrutteesta ja elintarvikevärillä piirtänyt silmät ja suun

 

HUOM! Omassa kakussani oli hieman liikaa maitotahnaa ja koska se notkistuu huoneenlämmössä, oli lopputuloksena valuminen kutne kuvasta näkyy, käytä sitä siis vain vähäsen.