Tämä resepti ei ole omaa käsialaa, en ole täysin varma sen alkuperäisestä tekijästä, mutta tämän version otin kokeiluun Paulig Cafen kahvibloggarin ehdotuksesta. Julkaisen tässä reseptin koska säädin sitä hieman. Resepti on ääreöttämn yksinkertainen, helppo ja vaivaton tehdä. Tämän on yksi niistä "kaikki aineet kulhoon ja sekaisin"- resepeteistä joista tykkään. Tein oman kakkuni mahdollisimman laakeaan kakkuvuokaan jotta kakkupohjasta tulisi ohuempi. Saksanpähkinöitä kannattaa käyttää koristelussa reilusti koska ne tuovat potkua makuun. Lisäsin itse vielä muutaman kakun päälle kuvan ottamisen jälkeen. Tämä resepti on yksi ehdottomista suosikkiresepetistäni vaikka se ei olekaan omaa käsialaa :)

 

1290436476_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakkupohja:
2 dl sokeria
200g pehmeää voita (tai 2 dljuoksevaa rasvaa pullosta)
4 kananmunaa kevyesti vatkattuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 10 saksanpähkinän puolikasta
4 tl espressokahvia tai muutoin vahvaa kahvia

Kuorrute:
n. 500 g mascarpone-tuorejuustoa tai 400g Philadelphia tms maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl muscovado-sokeria tai 1 dl tavallista ruokosokeria
6 tl espressokahvia tai muutoin vahvaa kahvia (lämpimänä jotta sokeri liukenee hieman)
saksanpähkinöitä koristeluun

  1.  Aloita kuumentamalla uuni 200°C:n lämpöön. Uunin kuumetessa kippaa saksanpähkinät  leivinpaperille ja lykkää uuniin paahtumaan. Paahda niitä noin kymmenen minuuttia. Ota sitten taikinaa varten erilleenn 10 pähkinänpuolikasta, hienonna ne. Säästä loput täytettä varten.

  2. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella keskenään sekaisin kaikki taikinan ainekset, kunnes taikina on pehmeää ja tasaista.
  3. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla uuni- tai kakkuvuoka, ja levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista uunin alatasossa noin 20 minuuttia, kunnes kakun pinta on kullanvärinen ja kakun pinta palautuu kevyesti painettaessa sienimäisesti ennalleen. Anna jäähtyä, ja kumoa tai nosta kakku vuoastaan.

  4. Vatkaa kuorruteen ainekset tasaiseksi vaahdoksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja reunoille. Koristele saksanpähkinöillä.