Lukijan toiveesta päätimme tuottaa reseptin jolla saataisiin herukoista herkullista nautittavaa kahvipöytään. Yön pimeinä tunteina ukkosten jyristessä ja salamoiden lyödessä, mielessä muhi loistava suunnitelma Tazza-kaakaolla höystetystä juustokakusta jossa käytettäisiin Mascarponea. Aamukahvia hörppiessä juolahti mieleen toinen, vaniljaisempi maku herukoita tasapainottamaan.

No eihän se auttanut sitten muuta kuin kokeilla molempia samalla kertaa. Molemmista tuli todella hyvät maut tasapainottamaan herukoiden hapokkuutta. Käyttäyisin ehkä kuitenkin jatkossa vain jompaa kumpaa, koska nämä kaksi mitä tässä reseptissä on, ovat mauiltaan sen verran samanlaisia että kontrastia makujen välille ei pääse syntymään. Todella hyviä ja herkullisia ne ovat molemmat, vaikea valita suosikkia. Tuo Tazza-kaakao toimii aivan loistavasti!

Teimme tätä reseptiä varten herukoista hilloa. Ohje löytyy tästä linkistä, tai valitsemalla tuosta vasemmasta marginaalista kohdan Hillot, säilykkeet, tahnat

 

1281083893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

  • 1/2 pkt Digestive Täysjyvä keksejä
  • 100g margariinia
  • 2 tlkanelia
  • 3 rkl sokeria

Täyte 1

  • 1dl Tazza-kaakaojuomaa
  • 250g Mascarponejuustoa
  • 1,5 dl kermaa
  • 1dl tomusokeria
  • 4 liivatelehteä

Täyte 2

  • 1 prk Flora Vanilla vispattuna
  • 1dl tomusokeria
  • 250g Mascarponejuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 4 liivate lehteä

 

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa. Sulata voi. Lisää voi ja mausteet keksimurskaan ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  3. Täyte 1: Vaahdota Flora Vanilla. Sekoita tomusokeri mascarponen kanssa ja lisää joukkon Tazza. Sekoita joukkoon vispattu vaniljakastike
  4. Täyte2: Vaahdota kerma.  Mausta mascarpone sokerilla ja sitruunamehulla. Sekoita lopuksi seokseen vaahdotettu kerma.
  5. Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada puolet täytteestä vuokaan keksipohjan päälle. ja lisää päälle herukka hilloa.  Lusikoi päälle loput täytteestä ja koristele pinta vielä herukoilla.
  7. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.