Tämä resepti on tullut aikonaan haltuuni ystäväni kautta, hän sai minut vakuuttuneeksi että tomaattikeitto on oikeasti todella taivaallisen hyvää. Sitä ennen en ollut suostunut edes maistamaan tomaattikeittoja koska pelkkä nimikin sai minut kammoksumaan ajatusta. Nyttemmin en ole yhtä hyvään reseptiin törmännyt. Tässä reseptissä on suolan ja sokerin määrä täysin oman mieltymyksen varassa. Itse olen laittanut suolaa varmaan muutaman ruokalusikallisen ja sokeria paljon paljon enemmän. En osaa sanoa tarkkoja määreitä, se on aina selvinnyt vasta maistamalla että milloin mielestäni maut ovat kohdillaan. Lisäsin tuohon loppun vielä pari vinkkiä reseptin nopeuttamiseen ja muuntamiseen

1277744827_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

2 kg tomaattia
1-2 kpl chilipippuria
Valkosipulia
Oliiviöljyä
Suolaa
Sokeria
n. 1/2 sitruunan amehua
1 prk ruokakermaa
tilkka smetanaa


 
1. Tomaatit kuoritaan kiehuvan veden avulla. Kuoritut tomaatit laitetaan isoon kattilaan, lisätään joukkoon pilkottu chili ja valkosipuli. Sekoitetaan mahdollisimman hienoksi.

2. Tämän jälkeen lisätään loraus oliiviöljyä ja kuumennetaan. Seuraavaksi joukkoon suola ja sokeri vähitellen, välillä maistaen, jotta tiedetään koska on sopivasti (esim. sokeria menee reippaasti joku desi ellei enemmänkin).

3. Lisätään joukkoon hieman sitruunamehua (maistele jälleen).

4. Lisätään purkki ruokakermaa ja jatketan mietoa kuumennusta. Lopuksi Lisätään nokare smetanaa ja tarjoillaan pöytään.

 


Huom!


1 Chilin tuoreus vaikuttaa keiton tulisuuteen, mitä tuoreempi chili, sen ydympi keitto.

2 Keitosta saat helpon ja nopean tekemällä keiton "paseeratuista tomaateista" purkkeina. (olen käyttänyt tuolloin 4 purkkia. Tuolloin teko aika jää sinne 15 minuutin tienoille.

3 Kerman sijasta voit käyttää Creme Fraichea tai esim Feta juustoa ja maku säilyy silti todella herkullisena.