Tähän on koottuna ohjeita kuinka itse valmistaa erilaisia hilloja, tahnoja, säilykkeitä tai curdeja. Eli kaikkia semmoisia mitkä auttavat sekä leipomusten onnistumisessa että ruokien nauttimisessa.



1281096742_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

 

Punaherukkahillo


  • 1 litra herukoita
  • 1/2 pakettia hillo-marmeladisokeria

 

Perkaa herukat ja huuhtele ne siivilässä. 

Laita ne kattilaan ja lisää hillosokeri joukkoon. Muussaa osa marjoista

Kuumenna ensin kiehuvaksi ja keittele sen jälkeen miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia ja anna jäähtyä

Purkita pestyyn ja keitettyyn / uunissa kuumennettuun lasipurkkiin.

1281868701_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Lemoncurd

Monissa kakuissa, tortuissa, piiraissa ynnä muissa ruoissa käytetään lemoncurdia. Sitä saa ostettua kaupasta hillo-osastoilta muun muassa Mackayn purkissa. Sen valmistaminen itse käy kuitenkin niin helposti, että melkein suosittelemme ennemin sitä. Tällä ohjeella saa noin 2,5dl valmista lemoncurdia mikä riittää mainiosti esimerkiksi yhteen täytekakkuun kerrosten väliin. Sen voi myös purkittaa 2 lastenruokapurkkiin ja antaa lahjaksi jonkin lemoncurdia sisältävän reseptin kera. Tuo itse tehty lemoncurd kun säilyy sen 2-3 viikkoa. Kaupasta valmiina ostetuissa on niin paljon säilöntäaineita että säilyvyys on pidempään.

  • 4 dl tomusokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 sitruunan mehu tai 4 rkl sitruunatäysmehua
  • 50-75g margariinia

Sekoita "kylmänä" kattilassa tomusokeri, kananmuna ja sitruunamehu. Lämmitä seos kiehumispisteeseen jotta se hieman sakenee,  koko ajan sekoittaen ja ota se sen jälkeen pois liedeltä.

Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen margariini ja huolehdi että sokeri ei "pala" kuumaan kattilaan kiinni ja muodostu ruskeita kiteitä.

Purkita puhtaisiin, keitettyihin (tai uunin kuumuudessa desinfioituihin) lasipurkkeihin ja anna jäähtyä ennen kylmään laittamista. Seos kiinteytyy viiletessään.

Käytä haluamallasi tavalla, leivänpäällä tai leivonnassa.

 

1285926687_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Mansikkahillo

Tällä reseptillä tulee nopeasti hillot vaikka Euroshopperin pakastemansikoista. Sain määrällisesti tuon 6 purkkia hilloa ja sen lisäksi vielä pari desiä "hillikkiä" käytetäväksi jälkiruokiin. Hillikillä tarkoitan sitä, että siivilöin hieman mansikoita pois, jolloin astian phjalle kerääntyi kiisselimäinen neste mansikoista. Sillä on hyvä koristella marjoja, jäätelö yms.

 

  • 1 kg mansikoita
  • 0,5 kg hillosokeria
  • 0,5 dl vettä

Laita marjat kattilaan ja kuumenna marjoja välilä sekoitellen kunnes vesihöyry alkaa nousta.

Lisää joukkoon vesi ja sokerit samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen n.10 minuuttia ja ota sen jälkeen kattila liedeltä.

Purkita pestyihin, keitettyihin tai uunissa kuumennettuihin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. Hillo hyytyy lopullisesti kylmässä.