Olen huomannut ja kokeillut monenlaisia erilaisia muffinsireseptejä, niiden kokeilujen perusteella sovelsin oman vadelmamuffinsireseptin. Kaikki ainemäärät on summittaisia ja suuntaa antavia. Tarkat määrät kun tulivat sydämestä ja "musta tuntuu" periaatteella.


Tämän reseptin kehitti: miniä





24-28 kpl isoja vadelmamuffinseja


n 200-250g margariinia
n 2,5 dl sokeria
3 munaa
n 5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
muutama desi vadelmia


Vaahdota margariini ja sokeri ensin kulhossa tehosekoittimella. Lisää tämän jälkeen munat yksitellen joukkoon, koko ajan sekoittaen.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen kerman kanssa vuorotellen. Tässä vaiheessa voit luopua tehosekoittimesta ja vaihtaa joko isoon lusikkaan tai nuolijaan, riippuen siitä kummalla koet helpommaksi jakaa taikinan vuokiin.
Lisää vadelmat joukkoon siten että kääntele taikinaa varovasti. Itse käytin kotimaisia metsävadelmia jotka otin suoraan pakkasesta. Se teki taikinasta hieman jähmeämmän ja oli lämpöisenä päivänä helpommin käsiteltävää.