Tämän reseptin bongasin joskus ammoin aikonaan Teresa Välimäen kirjoittamana jostain netistä, muistelin että olisi ollut Topi-keittiöiden sivuilta mutta en kyllä enää löytänyt. Olen muokannut alkuperäistä reseptiä hieman. Kyseisellä reseptillä tulee aivan taivaallisen makuista focacciaa jota voi syödä sellaisenaan teekupillisen kera tai vaikkapa salaatin lisänä. Suosittelemme lämpimästi.

1279296690_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

  • 7,5 dl vettä
  • 50g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 16dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl oliiviöljyä taikinan juureen, n. 1dl pirskotettuna taikinan päälle
  • sormisuolaa
  • tuoretta rosmariinia

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, ja hiiva (tai lisää veteen kuivahiiva joka on sekoitettuna n. 5dl jauhoja) ja sekoita sen verran että hiiva liukenee. Lisää sokeri, suola ja oregano sekä suurin osa jauhoista. Alusta taikinaa kädellä, sekoittaen joukkoon 1,5 dl oliiviöljyä sekä loput jauhot. Vaivaa taikinaa mutta tiedosta että taikina jää todella löysäksi verrattuna sämpylä tai pullataikinaan.

Kaada taikina uunpannulle joka on vaihtoehtoisesti joko vuorattu leivinpaperilla tai voideltu oliiviöljylllä. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi ja ripottele päälle sormisuolaa sekä rosmariinia.  Valuta lopuksi päälle oliiviöljyä ja paista 200 asteisessa uunissa, 30 minuuttia.

Voit ripotella vielä päälle oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua jolloin focaccia saa herkullisen ja mehevän maun.