Tämä jälkiruoka syntyi piristämään erään flunssaa potevan potilaan mieltä. Syksyn omenakausi on oli omiaan innoittamaan tämän reseptin kehittelyn.

 

  50g margariinia 1/2 dl maitoa 1/2 dl wienernougat crushia 1dl isoja kaurahiutaleita 1/2 dl sokeria 1/2 rkl vehnäjauhoja   1 omena kuutioituna ruokosokeria kanelia sitruunamehua   maitotahnaa vaniljajäätelöä wienernougat crushia

1. Lisää kattillaan margariini, maito, sokeri, kaurahiutaleet, crushi ja jauhot. Sekoita aineet keskenään samalla lämmittäen siihen pisteeseen että margariini ja sokeri sulavat, älä anna kiehua.

2. Taputtele seoksesta lastalla 4-5 kiekkoa leivinpaperin päälle ja anna paistua uunissa 175 asteessa n 15. minuuttia. Kun kiekot ovat paistuneet, irrota ne varovasti pelliltä, niiden ollessa vielä lämpimpiä, ja aseta tarjoilukuppeihin. Voit käyttää lusikkaa tai kauhaa apuna, painellessasi sitä kupin reunoja vasten.

3. Sekoita omena, ruokosokeri, sitruunamehu, sekä kaneli keskenään ja kuumenna puoli minuuttia mikrossa jotta sokeri ei jää rakeiseksi.

4. Lado kuppiin vuorotellen omenanpaloja, jäätelöä, maitotahnaa ja crushia. Jos joku tekemistäsi kiekoista meni palasiksi etkä onnistunut saamaan sitä ehjänä kuppiin, ripottele kiekon murut tässä vaiheessa myös joukkoon.

5. Tarjoile herkkusuille!