Tämä resepti tuli luotua muutaman tunnin varoitusajalla iltavieraita varten. Loppputuloksesta tuli maittava, vaikka hieman pohdin miten maut tulisivat toimimaan kun päällyste maistui hieman happamalta jääkaappin laitettaessa. Kahvipöydässä se toimikin loistavasti.

 

1295296698_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kakkupohja:
2,5 dl sokeria
2 dl juoksevaa rasvaa
4 kananmunaa kevyesti vatkattuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
3 Tazza stikkiä

Kuorrute:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ruokosokeria
2 Tazza stikkiä kinuskikastiketta ja hasselpähkinärouhetta koristeluun

  1. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella keskenään sekaisin kaikki taikinan ainekset, kunnes taikina on pehmeää ja tasaistaVoitele tai vuoraa leivinpaperilla uuni- tai kakkuvuoka, ja levitä taikina tasaisesti vuokaan.
  2. Paista uunin alatasossa noin 20 minuuttia , 200 asteessa, kunnes kakun pinta on kullanvärinen ja kakun pinta palautuu kevyesti painettaessa sienimäisesti ennalleen. Anna jäähtyä kunnolla.
  3. Vatkaa kuorruteen ainekset tasaiseksi vaahdoksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja reunoille. Koristele.